Den svenska uppfinningen tallriksmodellen är helt på rätt spår där. Man lär sig helt enkelt av vilka proportiner av olika typer av mat som ska ligga på tallriken. Som jag nämnt tidigare så visar en del forskning att vi spontant lastar upp och äter ungefär samma volym mat oavsett vad som serveras. Det briljanta med tallriksmodellen är att den kräver ett minimum av tankekraft för att kunna sänka energiinnehållet och öka mättnaden i den volym mat som man vill äta.
Dock tycker jag att tallriksmodellen är lite för förtjust i de kolhydrattäta delarna av maten. Allt mer tyder på att det är protein och fett som är mest mättande på lång sikt, så därför tycker jag att det är en fördel att modifiera tallriksmodellen till vad jag kallar tallriksmodellen deluxe. Denna modell ger tillräckligt med kolhydrater för att orka tänka och arbeta ordentligt under dagen, men försöker samtidigt pressa matkompositionen mot ännu mer mättnad per kalori än den ursprungliga tallriksmodellen:
Tallriksmodellen deluxe går även att tillämpa i viss utsträckning på mackor. Hellre ett lätt knäckebröd med ett berg av bra pålägg och grönsaker än en tjock mjukmacka med minimalt med pålägg, i alla fall om målet är att bli mätt på färre kalorier.
Efter ett träningspass är det dock lämpligt att öka kolhydraterna, eftersom kroppen skriker efter kolhydrater för att fylla på energidepåerna i musklerna. Vi vill bränna fett, men inte göra kroppen orkeslös och lättsårad för förkylningar.
2 kommentarer:
Om du kokar makaronerna först tror jag att energiinnehållsförhållandet mellan kött och pasta kommer att förändras. Sen blir det lite mindre knaprigt också.
Här på webbplatsen plockade upp ett stort antal intressanta artiklar om [url=http://bednayaove4ka.ru/]женские истории читать онлайн[/url].
Skicka en kommentar